Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg verwacht het merendeel van de analisten dat de ECB onbeperkt obligaties van probleemlanden gaat inkopen.

Die maatregel is eigenlijk al getelefoneerd, zodat het de vraag is of ze zal volstaan. Volgens sommige analisten moet de ECB een maximumrente vaststellen op de obligaties van probleemlanden.

De ECB mag met andere woorden niet te veel en niet te weinig doen. In het geval van te weinig gaan de markten teleurgesteld reageren, in het geval van te veel wordt onnodig kruit verschoten.

Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank staat dus voor een moeilijke keuze, waarbij de Italiaan maar al te goed beseft dat er binnen zijn instelling verschillende visies bestaan die diametraal tegenover elkaar staan. Het valt nog af te wachten of het zal lukken om alle neuzen in dezelfde richting te laten wijzen.

Kinepolis koopt eigen aandelen in

Na inkoop van het maximale aantal eigen aandelen voorzien door de Buitengewone Algemene Vergadering van 20 mei 2011, zal de Raad van Bestuur een Buitengewone Algemene Vergadering samenroepen op 19 oktober 2012 om een nieuwe machtiging te verzoeken tot inkoop van maximaal 1.171.301 eigen aandelen met het oog op vernietiging.

Voormeld verzoek tot machtiging kadert in de eerder aangekondigde optimalisatie van de kapitaalstructuur van Kinepolis Group en de verhoging van waardecreatie voor de aandeelhouders.

Volgens een rondvraag gedaan door Bloomberg verwacht het merendeel van de analisten dat de ECB onbeperkt obligaties van probleemlanden gaat inkopen. Die maatregel is eigenlijk al getelefoneerd, zodat het de vraag is of ze zal volstaan. Volgens sommige analisten moet de ECB een maximumrente vaststellen op de obligaties van probleemlanden. De ECB mag met andere woorden niet te veel en niet te weinig doen. In het geval van te weinig gaan de markten teleurgesteld reageren, in het geval van te veel wordt onnodig kruit verschoten. Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank staat dus voor een moeilijke keuze, waarbij de Italiaan maar al te goed beseft dat er binnen zijn instelling verschillende visies bestaan die diametraal tegenover elkaar staan. Het valt nog af te wachten of het zal lukken om alle neuzen in dezelfde richting te laten wijzen.Kinepolis koopt eigen aandelen in Na inkoop van het maximale aantal eigen aandelen voorzien door de Buitengewone Algemene Vergadering van 20 mei 2011, zal de Raad van Bestuur een Buitengewone Algemene Vergadering samenroepen op 19 oktober 2012 om een nieuwe machtiging te verzoeken tot inkoop van maximaal 1.171.301 eigen aandelen met het oog op vernietiging. Voormeld verzoek tot machtiging kadert in de eerder aangekondigde optimalisatie van de kapitaalstructuur van Kinepolis Group en de verhoging van waardecreatie voor de aandeelhouders.