Orlando Green, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat de hoofdschuldingen de centrale banken zijn die steeds maar verder gaan in hun politiek van ultralage rentevoeten. De volgende stap is gezet door Japan, dat op grote schaal obligaties zal inkopen.

De beleggers zijn koortsachtig op zoek naar rendement en kopen eigenlijk eender wat zonder al te veel aandacht aan de risico's te schenden. De ECB laat op zijn beurt doorschemeren dat rente nog lager kan, wat de druk op de obligatierentes verklaart.

Orlando Green, fixed-income strategist bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Londen, is van mening dat de hoofdschuldingen de centrale banken zijn die steeds maar verder gaan in hun politiek van ultralage rentevoeten. De volgende stap is gezet door Japan, dat op grote schaal obligaties zal inkopen. De beleggers zijn koortsachtig op zoek naar rendement en kopen eigenlijk eender wat zonder al te veel aandacht aan de risico's te schenden. De ECB laat op zijn beurt doorschemeren dat rente nog lager kan, wat de druk op de obligatierentes verklaart.