De obligaties die op donderdag en vrijdag zijn gekocht, toen de ECB naar verluidt grote bedragen opkocht, zitten hier nog niet bij. In totaal heeft de ECB nu Eur 69 mrd aan staatsobligaties van eurolanden opgekocht, waarvan het merendeel Griekse, Ierse en Portugese obligaties.

Eerder deze week heeft de Ierse minister van Financiën de details van de begroting voor 2011 presenteren. Het was van groot belang dat de begroting wordt goedgekeurd, omdat dit een belangrijk onderdeel is van het reddingsplan van de EU en het IMF.

Een verwerping van de begroting kon volgens Theodoor Gilissen Bankiers het fragiele sentiment op de Europese obligatiemarkt verder onder druk zetten. De regering had de steun nodig van twee onafhankelijke parlementsleden om een meerderheid te krijgen.

De obligaties die op donderdag en vrijdag zijn gekocht, toen de ECB naar verluidt grote bedragen opkocht, zitten hier nog niet bij. In totaal heeft de ECB nu Eur 69 mrd aan staatsobligaties van eurolanden opgekocht, waarvan het merendeel Griekse, Ierse en Portugese obligaties. Eerder deze week heeft de Ierse minister van Financiën de details van de begroting voor 2011 presenteren. Het was van groot belang dat de begroting wordt goedgekeurd, omdat dit een belangrijk onderdeel is van het reddingsplan van de EU en het IMF. Een verwerping van de begroting kon volgens Theodoor Gilissen Bankiers het fragiele sentiment op de Europese obligatiemarkt verder onder druk zetten. De regering had de steun nodig van twee onafhankelijke parlementsleden om een meerderheid te krijgen.