TGB Investements: "Dit is het op een na hoogste bedrag dat in een week is gekocht sinds begin juli, maar veel minder dan bij het begin van het programma. In totaal heeft de ECB nu voor Eur 64 mrd uit de markt gehaald."

Axel Weber, de president van de Duitse Bundesbank, had enkele weken geleden nog geopperd om het programma definitief te staken.

Het Europese investeringsvertrouwen is deze maand onverwachts gestegen naar het hoogste niveau in 3 jaar, volgens Sentix.

TGB Investements: "Volgens het instituut leiden de problemen op de Europese staatsobligatiemarkt minder tot zorgen bij ondernemers dan eerder werd voorzien."

TGB Investements: "Dit is het op een na hoogste bedrag dat in een week is gekocht sinds begin juli, maar veel minder dan bij het begin van het programma. In totaal heeft de ECB nu voor Eur 64 mrd uit de markt gehaald." Axel Weber, de president van de Duitse Bundesbank, had enkele weken geleden nog geopperd om het programma definitief te staken. Het Europese investeringsvertrouwen is deze maand onverwachts gestegen naar het hoogste niveau in 3 jaar, volgens Sentix. TGB Investements: "Volgens het instituut leiden de problemen op de Europese staatsobligatiemarkt minder tot zorgen bij ondernemers dan eerder werd voorzien."