De meest recente aankopen zijn waarschijnlijk voornamelijk Portugese staatsobligaties geweest, toen de 10-jaars rente daar anderhalve week geleden boven de 7,6% uit kwam.

Axel Weber, de aftredende president van de Bundesbank, de Duitse centrale bank, heeft zich tegen de plannen gekeerd om het Europese noodfonds flexibeler te maken zodat het fonds obligaties kan opkopen.

Ook is hij tegen het verlagen van het rentepercentage van de leningen van het fonds. Deze punten staan volgens Theodoor Gilissen Bankiers juist centraal in de gesprekken tussen de regeringsleiders om een eind te maken aan de schuldencrisis.

De meest recente aankopen zijn waarschijnlijk voornamelijk Portugese staatsobligaties geweest, toen de 10-jaars rente daar anderhalve week geleden boven de 7,6% uit kwam. Axel Weber, de aftredende president van de Bundesbank, de Duitse centrale bank, heeft zich tegen de plannen gekeerd om het Europese noodfonds flexibeler te maken zodat het fonds obligaties kan opkopen. Ook is hij tegen het verlagen van het rentepercentage van de leningen van het fonds. Deze punten staan volgens Theodoor Gilissen Bankiers juist centraal in de gesprekken tussen de regeringsleiders om een eind te maken aan de schuldencrisis.