De problemen in Spanje houden momenteel alle aandacht gaande, waardoor die in Griekenland enigszins naar de achtergrond dreigen te verdwijnen.

Maar Griekenland is allesbehalve gered, het land ziet de opeenvolgende tranches van de reddingsprogramma's in snel tempo in rook opgaan.

Eerste schuldenherschikking ging niet ver genoeg

De eerste schuldenherschikking die in februari ging niet ver genoeg, zo blijkt nu. Er is een tweede herstructurering van de schulden noodzakelijk en die moet bedoeld zijn om de uitstaande Griekse schulden met nogmaals 70 tot 100 miljard euro te reduceren.

De ECB zal ditmaal daadwerkelijk verliezen moeten slikken bij een tweede Griekse schuldenherschikking, zo vernamen we in kringen van EU-ambtenaren.

Ook andere centrale banken en nationale overheden gaan ditmaal de bittere pil moeten doorslikken. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens dit medicijn zal toegediend worden.

De problemen in Spanje houden momenteel alle aandacht gaande, waardoor die in Griekenland enigszins naar de achtergrond dreigen te verdwijnen. Maar Griekenland is allesbehalve gered, het land ziet de opeenvolgende tranches van de reddingsprogramma's in snel tempo in rook opgaan.Eerste schuldenherschikking ging niet ver genoeg De eerste schuldenherschikking die in februari ging niet ver genoeg, zo blijkt nu. Er is een tweede herstructurering van de schulden noodzakelijk en die moet bedoeld zijn om de uitstaande Griekse schulden met nogmaals 70 tot 100 miljard euro te reduceren. De ECB zal ditmaal daadwerkelijk verliezen moeten slikken bij een tweede Griekse schuldenherschikking, zo vernamen we in kringen van EU-ambtenaren. Ook andere centrale banken en nationale overheden gaan ditmaal de bittere pil moeten doorslikken. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens dit medicijn zal toegediend worden.