Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics, is van mening dat daardoor de koers van de euro zal gaan stijgen, want een pijnlijke zaak dreigt te worden voor de landen in de Europese periferie.

Duitsland kan namelijk perfect leven met een euro van 1,40 dollar, maar in het geval van Griekenland, Portugal, Ierland en Spanje liggen de kaarten toch anders geschud.

Wat de Verenigde Staten betreft, gelooft Roubini dat de jobcreatie in dit land onvoldoende gaat zijn om de werkloosheid terug te dringen.

Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics, is van mening dat daardoor de koers van de euro zal gaan stijgen, want een pijnlijke zaak dreigt te worden voor de landen in de Europese periferie. Duitsland kan namelijk perfect leven met een euro van 1,40 dollar, maar in het geval van Griekenland, Portugal, Ierland en Spanje liggen de kaarten toch anders geschud. Wat de Verenigde Staten betreft, gelooft Roubini dat de jobcreatie in dit land onvoldoende gaat zijn om de werkloosheid terug te dringen.