De depositorente - die momenteel op 0,25% staat - zou anderzijds een bodem hebben bereikt. Binnen de centrale bank bestaat er blijkbaar onenigheid over eventuele bijkomende maatregelen.

De Europese Centrale Bank hinkt duidelijk achterop bij de U.S. Federal Reserve Bank, de Bank of England en de Bank of Japan, die hun basisrente al veel verder hebben laten zakken.

Van een 'kwantitatieve verruiming', het inkopen van staatsobligaties, is voorlopig geen sprake. Enkele leden van de ECB zijn duidelijk tegenstander van dergelijke maatregel.

De depositorente - die momenteel op 0,25% staat - zou anderzijds een bodem hebben bereikt. Binnen de centrale bank bestaat er blijkbaar onenigheid over eventuele bijkomende maatregelen. De Europese Centrale Bank hinkt duidelijk achterop bij de U.S. Federal Reserve Bank, de Bank of England en de Bank of Japan, die hun basisrente al veel verder hebben laten zakken. Van een 'kwantitatieve verruiming', het inkopen van staatsobligaties, is voorlopig geen sprake. Enkele leden van de ECB zijn duidelijk tegenstander van dergelijke maatregel.