Panicos Demetriades van de ECB verklaarde afgelopen weekend dat de rente in Europa naar omlaag kan, wat de koers van de euro onder druk kan zetten.

Op de valutamarkten was er in de afgelopen weken heel wat beweging, waarbij de klemtoon vooral op enkele Aziatische valuta's lag waarvan de koersen zwaar onderuit gingen. Maar ook in Europa was er een opmerkelijke beweging, meer bepaald bij het Britse pond.

Mark Carney, de nieuwe gouverneur van de Britse centrale bank, houdt woensdag een toespraak. Algemeen wordt verwacht dat deze Canadees zal komen te vertellen dat de rentevoeten in het Verenigd Koninkrijk nog geruime tijd laag zullen worden gehouden.

Panicos Demetriades van de ECB verklaarde afgelopen weekend dat de rente in Europa naar omlaag kan, wat de koers van de euro onder druk kan zetten. Op de valutamarkten was er in de afgelopen weken heel wat beweging, waarbij de klemtoon vooral op enkele Aziatische valuta's lag waarvan de koersen zwaar onderuit gingen. Maar ook in Europa was er een opmerkelijke beweging, meer bepaald bij het Britse pond. Mark Carney, de nieuwe gouverneur van de Britse centrale bank, houdt woensdag een toespraak. Algemeen wordt verwacht dat deze Canadees zal komen te vertellen dat de rentevoeten in het Verenigd Koninkrijk nog geruime tijd laag zullen worden gehouden.