Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente ongewijzigd gehouden, maar een rentedaling is nog altijd mogelijk wanneer dergelijke maatregel noodzakelijk zou zijn. In ieder geval kwam het optrekken van de rente op de vergadering van vandaag ter sprake.

In de komende weken zal de evolutie van de macro-economische indicatoren in de eurozone in ieder geval op de voet worden gevolgd.

De euro heeft inmiddels een winst van ongeveer 1% op zijn conto geschreven, wat betekent dat de exportpositie van de Europese bedrijven opnieuw wordt bemoeilijkt.

Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente ongewijzigd gehouden, maar een rentedaling is nog altijd mogelijk wanneer dergelijke maatregel noodzakelijk zou zijn. In ieder geval kwam het optrekken van de rente op de vergadering van vandaag ter sprake. In de komende weken zal de evolutie van de macro-economische indicatoren in de eurozone in ieder geval op de voet worden gevolgd. De euro heeft inmiddels een winst van ongeveer 1% op zijn conto geschreven, wat betekent dat de exportpositie van de Europese bedrijven opnieuw wordt bemoeilijkt.