Zodoende krijgen de banken volgens Royal Bank of Scotland ruimte op de balans voor het verstrekken van nieuwe kredieten en geven ze de lage rentes dus wel door aan bedrijven en particulieren.

Dat zou pas een echt wapen zijn. Dit zorgt er dan wel voor dat het risico op wanbetaling bij de ECB terechtkomt. Voorlopig wil men daar echter nog niet aan.

Vorige week heeft de Duitse regering tegen een laagste rente ooit geleend. De veiling van het 30-jarige papier ging tegen 2,16%.

Beleggers gaan op zoek naar risicovollere beleggingen om toch nog wat rendement te maken. Daardoor zijn zelfs de Italiaanse tienjarige obligaties alweer onder de 4% effectief rendement gedoken.

Zodoende krijgen de banken volgens Royal Bank of Scotland ruimte op de balans voor het verstrekken van nieuwe kredieten en geven ze de lage rentes dus wel door aan bedrijven en particulieren. Dat zou pas een echt wapen zijn. Dit zorgt er dan wel voor dat het risico op wanbetaling bij de ECB terechtkomt. Voorlopig wil men daar echter nog niet aan. Vorige week heeft de Duitse regering tegen een laagste rente ooit geleend. De veiling van het 30-jarige papier ging tegen 2,16%. Beleggers gaan op zoek naar risicovollere beleggingen om toch nog wat rendement te maken. Daardoor zijn zelfs de Italiaanse tienjarige obligaties alweer onder de 4% effectief rendement gedoken.