Het inkopen van obligaties komt eigenlijk neer op het drukken van geld, wat inflatie in de hand kan werken. Met name de Duitsers zullen zich daarom met hand en tand tegen dergelijke maatregel verzetten.

Carsten Brzeski, econoom bij ING Group, sluit niet uit dat het voorstel om overheidsobligaties in te kopen kan leiden tot spanningen binnen de ECB. Brzeski gelooft niet dat Duitsland de maatregel zal willen overwegen.

De voorzitter van de Bundesbank Axel Weber verklaarde eergisteren nog dat het intomen van de crisis niet op alle mogelijke manieren mag gebeuren. Toch is het niet uitgesloten dat de Duitsers uiteindelijk zullen moeten zwichten.

Christoph Rieger, co-hoofd fixed-income strategy bij Commerzbank AG, is van mening dat de buitenwereld de ECB zal verplichten om tot de maatregel over te gaan.

Het inkopen van obligaties komt eigenlijk neer op het drukken van geld, wat inflatie in de hand kan werken. Met name de Duitsers zullen zich daarom met hand en tand tegen dergelijke maatregel verzetten. Carsten Brzeski, econoom bij ING Group, sluit niet uit dat het voorstel om overheidsobligaties in te kopen kan leiden tot spanningen binnen de ECB. Brzeski gelooft niet dat Duitsland de maatregel zal willen overwegen. De voorzitter van de Bundesbank Axel Weber verklaarde eergisteren nog dat het intomen van de crisis niet op alle mogelijke manieren mag gebeuren. Toch is het niet uitgesloten dat de Duitsers uiteindelijk zullen moeten zwichten. Christoph Rieger, co-hoofd fixed-income strategy bij Commerzbank AG, is van mening dat de buitenwereld de ECB zal verplichten om tot de maatregel over te gaan.