Daarnaast zou Praet voorstander zijn van de invoering van een negatieve rente op bankdeposito's, dit voor de eerste keer in de Europese geschiedenis. De depositorente van de ECB staat nu op nul. Een negatieve rente moet de banken weerhouden om hun geld bij de ECB te parkeren.

De bedoeling is natuurlijk dat er makkelijker geld zal uitgeleend worden aan de bedrijven, waardoor de economische groei kan aantrekken. De ECB heeft zich voorlopig onthouden van elke commentaar, maar liet eerder weten dat alle mogelijke opties op tafel liggen.

Daarnaast zou Praet voorstander zijn van de invoering van een negatieve rente op bankdeposito's, dit voor de eerste keer in de Europese geschiedenis. De depositorente van de ECB staat nu op nul. Een negatieve rente moet de banken weerhouden om hun geld bij de ECB te parkeren. De bedoeling is natuurlijk dat er makkelijker geld zal uitgeleend worden aan de bedrijven, waardoor de economische groei kan aantrekken. De ECB heeft zich voorlopig onthouden van elke commentaar, maar liet eerder weten dat alle mogelijke opties op tafel liggen.