Het economisch herstel is volgens Juvyns nauwelijks overtuigd en kan volgens hem een extra duwtje in de rug maar al te best gebruiken. Bovendien is er groeiende bezorgdheid omtrent het lage inflatieniveau in de eurozone. Die inflatie bereikte een dieptepunt op 0,70% in oktober.

De ECB verwacht weliswaar een aantrekkende inflatie in de loop van dit jaar, maar die zal volgens de meeste economen ongetwijfeld nog verschillende jaren onder de target van 2% blijven. Ook Mario Draghi van de ECB verwacht dat de inflatie gematigd zal blijven.

Het economisch herstel is volgens Juvyns nauwelijks overtuigd en kan volgens hem een extra duwtje in de rug maar al te best gebruiken. Bovendien is er groeiende bezorgdheid omtrent het lage inflatieniveau in de eurozone. Die inflatie bereikte een dieptepunt op 0,70% in oktober. De ECB verwacht weliswaar een aantrekkende inflatie in de loop van dit jaar, maar die zal volgens de meeste economen ongetwijfeld nog verschillende jaren onder de target van 2% blijven. Ook Mario Draghi van de ECB verwacht dat de inflatie gematigd zal blijven.