Uiteindelijk is alles de schuld van niemand anders dan ECB-president Mario Draghi, die vorige week bijzonder krachtdadige taal gebruikte om te beklemtonen dat de euro niet zal verdwijnen.

Inmiddels heeft Duitsland al voor tegenwind gezorgd, de Duitsers gaan niet zomaar over zich heen laten walsen. Veel Duitse toegevingen lijken dan ook onwaarschijnlijk.

FED zet deur voor QE3 op kier

De Amerikaanse centrale bank FED gaf gisteren al een voorbeeld van hoe een veelbelovende meeting uiteindelijk toch kan ontgoochelen. Ook van de FED was verwacht dat ze met een boodschap zou komen. Die kwam er inderdaad, maar klonk toch eerder flauw.

Eigenlijk heeft de FED niet meer gedaan dan de deur op een kier te zetten voor een verder rondje monetaire verruiming. Met andere woorden: QE3 hangt nu meer dan ooit in de lucht. Mogelijk zal de FED daarmee uitpakken wanneer de economische indicatoren verder zouden verslechteren.

Uiteindelijk is alles de schuld van niemand anders dan ECB-president Mario Draghi, die vorige week bijzonder krachtdadige taal gebruikte om te beklemtonen dat de euro niet zal verdwijnen. Inmiddels heeft Duitsland al voor tegenwind gezorgd, de Duitsers gaan niet zomaar over zich heen laten walsen. Veel Duitse toegevingen lijken dan ook onwaarschijnlijk.FED zet deur voor QE3 op kier De Amerikaanse centrale bank FED gaf gisteren al een voorbeeld van hoe een veelbelovende meeting uiteindelijk toch kan ontgoochelen. Ook van de FED was verwacht dat ze met een boodschap zou komen. Die kwam er inderdaad, maar klonk toch eerder flauw. Eigenlijk heeft de FED niet meer gedaan dan de deur op een kier te zetten voor een verder rondje monetaire verruiming. Met andere woorden: QE3 hangt nu meer dan ooit in de lucht. Mogelijk zal de FED daarmee uitpakken wanneer de economische indicatoren verder zouden verslechteren.