Hoe we het ook draaien of keren, de Europese rente staat al laag. Alvorens de rente te verlagen - eventueel met een kwart procent of in het ergste geval met een half procent - zal ze echter waarschijnlijk de economische prognoses voor de tweede helft van het jaar naar beneden aanpassen.

Anderzijds zijn er weinig redenen waarom de ECB niet zou ageren, gezien ook het feit dat de inflatie in een neerwaartse trend is beland.

In het scenario van NIBC Markets Roundup lijkt een verlaging van de rente niet zo ver meer verwijderd in de toekomst. Het is echter niet zeker of dit al in mei zal gebeuren.

Hoe we het ook draaien of keren, de Europese rente staat al laag. Alvorens de rente te verlagen - eventueel met een kwart procent of in het ergste geval met een half procent - zal ze echter waarschijnlijk de economische prognoses voor de tweede helft van het jaar naar beneden aanpassen. Anderzijds zijn er weinig redenen waarom de ECB niet zou ageren, gezien ook het feit dat de inflatie in een neerwaartse trend is beland. In het scenario van NIBC Markets Roundup lijkt een verlaging van de rente niet zo ver meer verwijderd in de toekomst. Het is echter niet zeker of dit al in mei zal gebeuren.