De tot dusver getroffen maatregelen zullen namelijk niet volstaan om de economie op het juiste spoor te brengen. Maar nog volgens Fuest zal de ECB zich met een dergelijk programma op glad ijs wagen. De kansen dat de beurzen en de andere financiële markten negatief zullen reageren, is behoorlijk groot.

De conclusie van Fuest is duidelijk: de ECB kan de crisis in Europa niet alleen de baas, de centrale bank zal de hulp van de nationale regeringen nodig hebben, die ingrijpende hervormingen moeten doorvoeren. Voorlopig ontbreekt de bereidheid daartoe, maar QE zal daar verandering in komen.

De tot dusver getroffen maatregelen zullen namelijk niet volstaan om de economie op het juiste spoor te brengen. Maar nog volgens Fuest zal de ECB zich met een dergelijk programma op glad ijs wagen. De kansen dat de beurzen en de andere financiële markten negatief zullen reageren, is behoorlijk groot. De conclusie van Fuest is duidelijk: de ECB kan de crisis in Europa niet alleen de baas, de centrale bank zal de hulp van de nationale regeringen nodig hebben, die ingrijpende hervormingen moeten doorvoeren. Voorlopig ontbreekt de bereidheid daartoe, maar QE zal daar verandering in komen.