De ingreep zou bedoeld zijn om de koers van de euro alleszins tijdelijk te doen verzwakken. Een zwakkere euro is uiteindelijk de enige mogelijkheid om de economieën van de zwakke Zuid-Europese landen overlevingskansen te bieden. CA verwacht een mededeling over VLRTO in december.

Vervolgens zou in maart definitief tot actie overgegaan worden. In december 2011 kondigde de ECB al een long-term refinancing operatie aan, terwijl in augustus de plannen voor de Outright Monetary Transactions werden voorgesteld. Voorlopig is op het vlak van OMT's nog niets concreets gebeurd.

De ingreep zou bedoeld zijn om de koers van de euro alleszins tijdelijk te doen verzwakken. Een zwakkere euro is uiteindelijk de enige mogelijkheid om de economieën van de zwakke Zuid-Europese landen overlevingskansen te bieden. CA verwacht een mededeling over VLRTO in december. Vervolgens zou in maart definitief tot actie overgegaan worden. In december 2011 kondigde de ECB al een long-term refinancing operatie aan, terwijl in augustus de plannen voor de Outright Monetary Transactions werden voorgesteld. Voorlopig is op het vlak van OMT's nog niets concreets gebeurd.