De ECB verlaagde onlangs onverwacht haar basisrente met een kwart procent, maar dat alleen zal de situatie natuurlijk niet recht zetten. De Spaanse en Italiaanse KMO's zullen niet meer gaan investeren of produceren omdat de rente met een kwart procent is verlaagd.

Vincent Juvyns van JP Morgan AM is van mening dat de ECB beter te veel dan te weinig kan doen. Negatieve depositorentes vormen geen oplossing, zodat die waarschijnljk zal moeten komen van LTRO's. Het deflatiegevaar moet namelijk afgeweerd worden. Overigens geeft Juvyns nog altijd de voorkeur aan Europese boven Amerikaanse aandelen.

De ECB verlaagde onlangs onverwacht haar basisrente met een kwart procent, maar dat alleen zal de situatie natuurlijk niet recht zetten. De Spaanse en Italiaanse KMO's zullen niet meer gaan investeren of produceren omdat de rente met een kwart procent is verlaagd. Vincent Juvyns van JP Morgan AM is van mening dat de ECB beter te veel dan te weinig kan doen. Negatieve depositorentes vormen geen oplossing, zodat die waarschijnljk zal moeten komen van LTRO's. Het deflatiegevaar moet namelijk afgeweerd worden. Overigens geeft Juvyns nog altijd de voorkeur aan Europese boven Amerikaanse aandelen.