Niet iedereen is daar echter even enthousiast over. Bij BNP Paribas is currency strategist Mary Nicola van mening dat de boodschap van Trichet veel verder reikte dan iemand had verwacht.

Nicola gelooft bovendien niet dat het bij één rentestijging gaat blijven. De centrale bank zal waarschijnlijk in eerste instantie haar basisrente met een kwart procent verhogen.

Die ingreep kan vervolgens dit jaar nog drie keer worden herhaald, waardoor de rente in totaal tot 2% kan worden verhoogd. De vraag is echter hoe de economie op die ingreep gaat reageren.

Niet iedereen is daar echter even enthousiast over. Bij BNP Paribas is currency strategist Mary Nicola van mening dat de boodschap van Trichet veel verder reikte dan iemand had verwacht. Nicola gelooft bovendien niet dat het bij één rentestijging gaat blijven. De centrale bank zal waarschijnlijk in eerste instantie haar basisrente met een kwart procent verhogen. Die ingreep kan vervolgens dit jaar nog drie keer worden herhaald, waardoor de rente in totaal tot 2% kan worden verhoogd. De vraag is echter hoe de economie op die ingreep gaat reageren.