Dit wordt volgens Royal Bank of Scotland met name veroorzaakt doordat professionele partijen geld moeten vrijmaken om

verliezen op andere posities te dekken.

Alhoewel de ECB voorlopig de rug recht houdt, is 'de geldpers aanzetten' uiteindelijk de enige oplossing om uit de problemen te komen.

Dit zal dan weer leiden tot inflatie. Dat geldt ook voor de V.S., en goud is in tegenstelling tot geld niet bij te drukken...

Tel daarbij op dat Centrale Banken per saldo weer goud kopen, de lage rente waardoor het relatief goedkoop is om goud aan te houden en de vraag vanuit opkomende landen als China en India onverminderd hoog is.

Dit wordt volgens Royal Bank of Scotland met name veroorzaakt doordat professionele partijen geld moeten vrijmaken om verliezen op andere posities te dekken. Alhoewel de ECB voorlopig de rug recht houdt, is 'de geldpers aanzetten' uiteindelijk de enige oplossing om uit de problemen te komen. Dit zal dan weer leiden tot inflatie. Dat geldt ook voor de V.S., en goud is in tegenstelling tot geld niet bij te drukken... Tel daarbij op dat Centrale Banken per saldo weer goud kopen, de lage rente waardoor het relatief goedkoop is om goud aan te houden en de vraag vanuit opkomende landen als China en India onverminderd hoog is.