Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management is van mening dat de kans nog steeds groot is dat de ECB vroeg of laat zal uitpakken met quantitative easing (QE). De geschiedenis leert dat de meeting van vorige week een belangrijke stap richting QE zal blijven te zijn geweest.

De voorstanders van quantitative easing zullen nu namelijk kunnen aanhalen dat alle andere mogelijkheden uitgeprobeerd werden. ECB president Mario Draghi heeft eerder al laten weten dat de officiële rentevoeten nu een absoluut dieptepunt hebben bereikt.

Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management is van mening dat de kans nog steeds groot is dat de ECB vroeg of laat zal uitpakken met quantitative easing (QE). De geschiedenis leert dat de meeting van vorige week een belangrijke stap richting QE zal blijven te zijn geweest. De voorstanders van quantitative easing zullen nu namelijk kunnen aanhalen dat alle andere mogelijkheden uitgeprobeerd werden. ECB president Mario Draghi heeft eerder al laten weten dat de officiële rentevoeten nu een absoluut dieptepunt hebben bereikt.