Het zal dan naar alle waarschijnlijkheid gaan over het aankopen van ABS'en.

Dit alles betekent dat het duidelijk is dat de korte rente nog voor een hele tijd extreem laag zal blijven. Dit betekent niet dat de rente op spaarboekjes nu negatief zal gaan maar wel dat er nog heel wat geld op zoek zal gaan naar rendement.

En dat kan dan weer de aandelenmarkten ten goede komen. Ook schijnt het draaipunt in de EURUSD bevestigd te worden. Een meer stringente Fed en een maar expansieve ECB betekent immers ceteris paribus een sterkere USD.

De Europese beurzen reageerden positief op de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank, maar van echte euforie was zeker geen sprake.

Uiteindelijk kwam Mario Draghi niet echt met verrassende maatregelen. Op de valutamarkten is de koers van de euro dan ook gestegen na aanvankelijk te zijn gedaald.

Het zal dan naar alle waarschijnlijkheid gaan over het aankopen van ABS'en. Dit alles betekent dat het duidelijk is dat de korte rente nog voor een hele tijd extreem laag zal blijven. Dit betekent niet dat de rente op spaarboekjes nu negatief zal gaan maar wel dat er nog heel wat geld op zoek zal gaan naar rendement. En dat kan dan weer de aandelenmarkten ten goede komen. Ook schijnt het draaipunt in de EURUSD bevestigd te worden. Een meer stringente Fed en een maar expansieve ECB betekent immers ceteris paribus een sterkere USD. De Europese beurzen reageerden positief op de rentebeslissing van de Europese Centrale Bank, maar van echte euforie was zeker geen sprake. Uiteindelijk kwam Mario Draghi niet echt met verrassende maatregelen. Op de valutamarkten is de koers van de euro dan ook gestegen na aanvankelijk te zijn gedaald.