Volgens een ECB-topman is die geldmarktrente beginnen te stijgen zodra de Amerikaanse centrale bank het woord 'taperen' in de mond heeft genomen. In een interview met een Zweedse krant verklaarde de ECB-topman dat ingegrepen zal worden wanneer die geldmarktrente te fel stijgt.

Een tweede factor die speelt is dat de banken de langetermijnkredieten die ze via de ECB tijdens de crisis hebben ontvangen aan het terugbetalen zijn. Daarmee wordt overtollige liquiditeit uit de markt gehaald, wat op zijn beurt de rentevoeten doet stijgen. Deze evolutie moet inderdaad op de voet worden opgevolgd.

Volgens een ECB-topman is die geldmarktrente beginnen te stijgen zodra de Amerikaanse centrale bank het woord 'taperen' in de mond heeft genomen. In een interview met een Zweedse krant verklaarde de ECB-topman dat ingegrepen zal worden wanneer die geldmarktrente te fel stijgt. Een tweede factor die speelt is dat de banken de langetermijnkredieten die ze via de ECB tijdens de crisis hebben ontvangen aan het terugbetalen zijn. Daarmee wordt overtollige liquiditeit uit de markt gehaald, wat op zijn beurt de rentevoeten doet stijgen. Deze evolutie moet inderdaad op de voet worden opgevolgd.