Zoals verwacht hield de ECB haar basisrente ongewijzigd, wat de euro weer wat meer ademruimte geeft.

De verantwoording van een lichte overweging van Europese aandelen wordt volgens professor Stefan Duchateau verantwoord vanuit de specifieke accenten die worden gelegd.

Hij vermijdt hierbij zoveel mogelijk Zuid-Europese waarden (tot dat het Europese herstel met een grotere graad van zekerheid kan worden voorspeld) en leggen een nadrukkelijk accent op Duitse en Zweedse aandelen.

De verantwoording hiervan laat zich volgens Duchateau rechtstreeks afleiden uit de vergelijking van de bedrijfsresultaten van diverse Europese landen.

Daarbij komen Duitsland en Zweden beter uit de verf dan de andere Europese landen, aldus nog Duchateau.

Zoals verwacht hield de ECB haar basisrente ongewijzigd, wat de euro weer wat meer ademruimte geeft. De verantwoording van een lichte overweging van Europese aandelen wordt volgens professor Stefan Duchateau verantwoord vanuit de specifieke accenten die worden gelegd. Hij vermijdt hierbij zoveel mogelijk Zuid-Europese waarden (tot dat het Europese herstel met een grotere graad van zekerheid kan worden voorspeld) en leggen een nadrukkelijk accent op Duitse en Zweedse aandelen. De verantwoording hiervan laat zich volgens Duchateau rechtstreeks afleiden uit de vergelijking van de bedrijfsresultaten van diverse Europese landen. Daarbij komen Duitsland en Zweden beter uit de verf dan de andere Europese landen, aldus nog Duchateau.