Hoge ECB functionarissen zijn het niet eens met de timing van dit plan. Onder andere Trichet heeft de afgelopen dagen gewaarschuwd dat de plannen kunnen leiden tot onzekerheid in de markt, met oplopende spreads als gevolg.

Theodoor Gilissen Bankiers: "Wij verwachten dat de regeling op een gegeven moment zal gaan gelden voor nieuw uit te geven obligaties, omdat deze (nieuwe) voorwaarden in de documentatie van de obligaties moet komen."

De onzekerheid rondom de invulling van de plannen en de rommelige communicatie hierover zorgen voor volatiliteit in de spreads. De ECB heeft ondanks de oplopende risico-opslagen geen staatsobligaties opgekocht vorige week.

Hoge ECB functionarissen zijn het niet eens met de timing van dit plan. Onder andere Trichet heeft de afgelopen dagen gewaarschuwd dat de plannen kunnen leiden tot onzekerheid in de markt, met oplopende spreads als gevolg. Theodoor Gilissen Bankiers: "Wij verwachten dat de regeling op een gegeven moment zal gaan gelden voor nieuw uit te geven obligaties, omdat deze (nieuwe) voorwaarden in de documentatie van de obligaties moet komen." De onzekerheid rondom de invulling van de plannen en de rommelige communicatie hierover zorgen voor volatiliteit in de spreads. De ECB heeft ondanks de oplopende risico-opslagen geen staatsobligaties opgekocht vorige week.