Dat betekent dat de Europese Centrale Bank zelf rechtstreeks betrokken partij is bij het verhaal van de herschikking van de Griekse schulden.

In totaal heeft Griekenland 287 miljard euro aan staatsobligaties uitstaan, waarvan 60 miljard euro voor het einde van volgend jaar hervallen.

Het ziet er echter niet naar uit dat het land opnieuw beroep gaat kunnen doen op de financiële markten.

Daardoor zal er een andere oplossing moeten uitgewerkt worden om geld tot minstens eind volgend jaar te financieren. Aan een dergelijk plan wordt volop gewerkt, het zou in juli alleszins klaar moeten zijn.

Dat betekent dat de Europese Centrale Bank zelf rechtstreeks betrokken partij is bij het verhaal van de herschikking van de Griekse schulden. In totaal heeft Griekenland 287 miljard euro aan staatsobligaties uitstaan, waarvan 60 miljard euro voor het einde van volgend jaar hervallen. Het ziet er echter niet naar uit dat het land opnieuw beroep gaat kunnen doen op de financiële markten. Daardoor zal er een andere oplossing moeten uitgewerkt worden om geld tot minstens eind volgend jaar te financieren. Aan een dergelijk plan wordt volop gewerkt, het zou in juli alleszins klaar moeten zijn.