Drie factoren kunnen volgens de analisten van BNP Paribas een volgende renteverlaging uitlokken. Op de eerste plaats zou natuurlijk een verdere verslechtering van de economische omstandigheden de ECB kunnen dwingen om nog eens in te grijpen op het rentefront.

Daarnaast is er het risico op verdere opwaartse druk en toegenomen volatiliteit bij de EONIA, wat aangeeft dat de ECB haar controle op de geldmarktrente is verloren. Tenslotte is er ook nog de koers van de euro die op de valutamarkten is blijven stijgen en dat is natuurlijk geen goed nieuws voor de Europese economie.

Drie factoren kunnen volgens de analisten van BNP Paribas een volgende renteverlaging uitlokken. Op de eerste plaats zou natuurlijk een verdere verslechtering van de economische omstandigheden de ECB kunnen dwingen om nog eens in te grijpen op het rentefront. Daarnaast is er het risico op verdere opwaartse druk en toegenomen volatiliteit bij de EONIA, wat aangeeft dat de ECB haar controle op de geldmarktrente is verloren. Tenslotte is er ook nog de koers van de euro die op de valutamarkten is blijven stijgen en dat is natuurlijk geen goed nieuws voor de Europese economie.