De beslissingen getroffen op de juni-meeting waren volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management alleszins erg belangrijk en zetten duidelijk een stap in de richting van een bepaalde vorm van quantitative easing (QE). Alle andere maatregelen zijn momenteel namelijk al getroffen.

ECB-president Mario Draghi stelde daarnaast onconventionele maatregelen in het vooruitzicht, waarbij eventueel zelfs naar het aanslaan van ons spaargeld verwezen kan worden. Volgens Draghi hebben de rentevoeten inmiddels wel de bodem van hun trendkanaal bereikt.

De beslissingen getroffen op de juni-meeting waren volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management alleszins erg belangrijk en zetten duidelijk een stap in de richting van een bepaalde vorm van quantitative easing (QE). Alle andere maatregelen zijn momenteel namelijk al getroffen. ECB-president Mario Draghi stelde daarnaast onconventionele maatregelen in het vooruitzicht, waarbij eventueel zelfs naar het aanslaan van ons spaargeld verwezen kan worden. Volgens Draghi hebben de rentevoeten inmiddels wel de bodem van hun trendkanaal bereikt.