Een verdere stijging van de koers van de euro zou de economie in de landen van de Europese periferie grote schade kunnen toebrengen. Maar niet alleen de euro is een zorgenkind, ook de mix van zeer lage inflatie en een trage economische groei vormen een gevaarlijk cocktail.

De ECB had overschot van gelijk om de rente te verlagen, aldus Tyler Durden van Zero Hedge. Draghi signaleerde niet voor niets dat de risico's voor de Europese economie aan de onderzijde liggen terwijl de inflatie eigenlijk geen probleem vormt en dat waarschijnlijk ook niet zal worden. Daarnaast blijven de marktomstandigheden negatief voor de economie.

Een verdere stijging van de koers van de euro zou de economie in de landen van de Europese periferie grote schade kunnen toebrengen. Maar niet alleen de euro is een zorgenkind, ook de mix van zeer lage inflatie en een trage economische groei vormen een gevaarlijk cocktail. De ECB had overschot van gelijk om de rente te verlagen, aldus Tyler Durden van Zero Hedge. Draghi signaleerde niet voor niets dat de risico's voor de Europese economie aan de onderzijde liggen terwijl de inflatie eigenlijk geen probleem vormt en dat waarschijnlijk ook niet zal worden. Daarnaast blijven de marktomstandigheden negatief voor de economie.