De grote onderliggende problemen zijn natuurlijk nog niet opgelost. Spanje wordt nog altijd opgejaagd door speculatie dat er nog altijd een reddingsplan nodig zal zijn om het land te behoeden voor een reddingsplan dat vergelijkbaar is met het Griekse.

Daarnaast zijn er de zware besparingsmaatregelen die in heel wat landen sociale onrust veroorzaken. Positief nieuws uit Europa heeft de koers van de euro opnieuw doen stijgen van 1,19 naar 1,24 dollar.

ECB geeft anderzijds de vergelijking met de Lehman Brothers-situatie vorige maand toegegeven. Daar kwam slechts verandering in door de goedkeuring van een reddingsplan voor de eurozone met een totale waarde van 750 miljard euro.

Stephen Lewis, analist bij Monument Securities, is van mening dat de euro nu enkele rustigere weken kan beleven. Vanaf juli zou de koers van de Europese eenheidsmunt echter opnieuw onder druk kunnen komen te staan.

Een aantal positieve factoren kunnen echter voor enige verlichting zorgen. Zo lijkt Griekenland werk te willen maken van een bezuinigingsplan en plaatste Spanje vorige week en dinsdag met succes obligaties. De vraag bij de veiling van Spaanse staatsobligaties was zelfs groter dan verwacht.

De grote onderliggende problemen zijn natuurlijk nog niet opgelost. Spanje wordt nog altijd opgejaagd door speculatie dat er nog altijd een reddingsplan nodig zal zijn om het land te behoeden voor een reddingsplan dat vergelijkbaar is met het Griekse. Daarnaast zijn er de zware besparingsmaatregelen die in heel wat landen sociale onrust veroorzaken. Positief nieuws uit Europa heeft de koers van de euro opnieuw doen stijgen van 1,19 naar 1,24 dollar. ECB geeft anderzijds de vergelijking met de Lehman Brothers-situatie vorige maand toegegeven. Daar kwam slechts verandering in door de goedkeuring van een reddingsplan voor de eurozone met een totale waarde van 750 miljard euro. Stephen Lewis, analist bij Monument Securities, is van mening dat de euro nu enkele rustigere weken kan beleven. Vanaf juli zou de koers van de Europese eenheidsmunt echter opnieuw onder druk kunnen komen te staan. Een aantal positieve factoren kunnen echter voor enige verlichting zorgen. Zo lijkt Griekenland werk te willen maken van een bezuinigingsplan en plaatste Spanje vorige week en dinsdag met succes obligaties. De vraag bij de veiling van Spaanse staatsobligaties was zelfs groter dan verwacht.