Draghi is weliswaar bereid om met uitzonderlijke maatregelen uit te pakken, maar voegde daar een aantal opmerkingen die begonnen met 'als', 'maar' en 'indien' aan toe. De ECB geeft probleemlanden slechts beetje ademruimte, zodat de financiële markten ook negatief reageerden.

Steun onder voorwaarden

Op de eerste plaats moeten de landen die financieel de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen beroep doen op het steunfonds EFSF. Dat horen de betrokken landen uiteraard niet graag, liever hadden ze de gevraagde steun rechtstreeks ontvangen.

In geval van nood krijgen probleemlanden steun, maar dan wel onder voorwaarden. Die voorwaarden houden eigenlijk hetzelfde recept in dat Griekenland alsmaar te slikken krijgt: besparen, besparen en nog eens besparen. Iedereen weet inmiddels dat deze aanpak de Griekse problemen niet heeft opgelost.

Draghi is weliswaar bereid om met uitzonderlijke maatregelen uit te pakken, maar voegde daar een aantal opmerkingen die begonnen met 'als', 'maar' en 'indien' aan toe. De ECB geeft probleemlanden slechts beetje ademruimte, zodat de financiële markten ook negatief reageerden. Steun onder voorwaarden Op de eerste plaats moeten de landen die financieel de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen beroep doen op het steunfonds EFSF. Dat horen de betrokken landen uiteraard niet graag, liever hadden ze de gevraagde steun rechtstreeks ontvangen. In geval van nood krijgen probleemlanden steun, maar dan wel onder voorwaarden. Die voorwaarden houden eigenlijk hetzelfde recept in dat Griekenland alsmaar te slikken krijgt: besparen, besparen en nog eens besparen. Iedereen weet inmiddels dat deze aanpak de Griekse problemen niet heeft opgelost.