De macro-economische gegevens zijn nog verslechterd. Deze verslechtering heeft intussen ook de micro-economische

gegevens aangetast, zoals blijkt uit de publicatie van de bedrijfswinsten.

De acties van de ECB zullen zich toespitsen op het kortlopende gedeelte van de curve. De analisten van AXA Investment Managers bevelen aan om de ECB te volgen in haar keuze en voorrang te verlenen aan obligaties uit de periferie met korte tot lange looptijden, en tegelijkertijd voorzichtig te blijven op aandelenvlak terwijl de groei zwak blijft.

De euro is onomkeerbaar

Op eerste zicht was de vergadering van de ECB op 2 augustus een grote teleurstelling. Terwijl de verwachtingen van de markten hooggespannen waren na de zeer sterke woorden die voorzitter Draghi op 26 juli in Londen sprak (met zijn intussen bekende "Believe me, it will be enough"), kondigde de ECB niet één nieuwe maatregel aan om de economie of de lidstaten te ondersteunen.

De analisten van AXA Investment Managers denken echter dat er aanzienlijke vooruitgang werd geboekt en dat de ECB, als het beschreven plan van kracht wordt, in een hogere versnelling zal schakelen in haar 'onomkeerbaarheidstrategie'.

Sommige punten moeten echter nog verduidelijkt worden. Daarom blijft AXA Investment Managers momenteel voorzichtig.

De macro-economische gegevens zijn nog verslechterd. Deze verslechtering heeft intussen ook de micro-economische gegevens aangetast, zoals blijkt uit de publicatie van de bedrijfswinsten. De acties van de ECB zullen zich toespitsen op het kortlopende gedeelte van de curve. De analisten van AXA Investment Managers bevelen aan om de ECB te volgen in haar keuze en voorrang te verlenen aan obligaties uit de periferie met korte tot lange looptijden, en tegelijkertijd voorzichtig te blijven op aandelenvlak terwijl de groei zwak blijft.De euro is onomkeerbaar Op eerste zicht was de vergadering van de ECB op 2 augustus een grote teleurstelling. Terwijl de verwachtingen van de markten hooggespannen waren na de zeer sterke woorden die voorzitter Draghi op 26 juli in Londen sprak (met zijn intussen bekende "Believe me, it will be enough"), kondigde de ECB niet één nieuwe maatregel aan om de economie of de lidstaten te ondersteunen. De analisten van AXA Investment Managers denken echter dat er aanzienlijke vooruitgang werd geboekt en dat de ECB, als het beschreven plan van kracht wordt, in een hogere versnelling zal schakelen in haar 'onomkeerbaarheidstrategie'. Sommige punten moeten echter nog verduidelijkt worden. Daarom blijft AXA Investment Managers momenteel voorzichtig.