Waarom zouden de Grieken de ECB nog betalen wanneer ze het gevoel hebben dat de centrale bank haar aan de deur heeft gezet. Bovendien mogen we niet uit het oog verliezen dat de meeste steun die de Grieken nu ontvangen, gebruikt wordt om ECB en IMF te betalen.

EFSF dreigt helemaal in de kou te komen staan

Het Europees steunfonds EFSF dreigt bij een exit met vijandelijke gevoelens aan beide kanten helemaal in de kou te blijven staan. De ECB kan de Grieken nog helpen bij het uitbouwen van een nieuw monetair systeem, maar de EFSF heeft helemaal niets te bieden.

Het IMF kan nadien nog steun verlenen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het volledig zal worden terugbetaald. Wanneer ECB, EFSF en IMF grote verliezen moeten slikken, dreigt hun geloofwaardigheid een serieuze deuk te krijgen.

Bovendien gaan de markten bezorgd worden over Portugal, Ierland, Spanje en Italië. De firewall zou op die manier zijn afgebroken alvorens hij zelfs nog maar actief is geworden.

Waarom zouden de Grieken de ECB nog betalen wanneer ze het gevoel hebben dat de centrale bank haar aan de deur heeft gezet. Bovendien mogen we niet uit het oog verliezen dat de meeste steun die de Grieken nu ontvangen, gebruikt wordt om ECB en IMF te betalen. EFSF dreigt helemaal in de kou te komen staan Het Europees steunfonds EFSF dreigt bij een exit met vijandelijke gevoelens aan beide kanten helemaal in de kou te blijven staan. De ECB kan de Grieken nog helpen bij het uitbouwen van een nieuw monetair systeem, maar de EFSF heeft helemaal niets te bieden. Het IMF kan nadien nog steun verlenen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het volledig zal worden terugbetaald. Wanneer ECB, EFSF en IMF grote verliezen moeten slikken, dreigt hun geloofwaardigheid een serieuze deuk te krijgen. Bovendien gaan de markten bezorgd worden over Portugal, Ierland, Spanje en Italië. De firewall zou op die manier zijn afgebroken alvorens hij zelfs nog maar actief is geworden.