Hoe efficiënt de ECB ook is gebleken bij het blussen van de brand op de markt van de overheidsobligaties (waardoor ook het bankensysteem van een instorting kon worden behoed), haar stimulerende monetaire beleid leidde intussen (nog) niet tot de beoogde groeidoelstellingen.

Dit kan volgens professor Stefan Duchateau ondermeer worden afgeleid uit de zeer zwakke groei van de geldhoeveelheid in de Europese economie.

Dit betekent gewoon dat de gecreëerde liquiditeiten te veel blijven "plakken" op de bancaire balansen, zonder zich te vertalen in kredietgroei.

Het ondoordachte regelgevende beleid is hier zeker mee schuldig aan. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Hoe efficiënt de ECB ook is gebleken bij het blussen van de brand op de markt van de overheidsobligaties (waardoor ook het bankensysteem van een instorting kon worden behoed), haar stimulerende monetaire beleid leidde intussen (nog) niet tot de beoogde groeidoelstellingen. Dit kan volgens professor Stefan Duchateau ondermeer worden afgeleid uit de zeer zwakke groei van de geldhoeveelheid in de Europese economie. Dit betekent gewoon dat de gecreëerde liquiditeiten te veel blijven "plakken" op de bancaire balansen, zonder zich te vertalen in kredietgroei. Het ondoordachte regelgevende beleid is hier zeker mee schuldig aan. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.