Het resultaat is dat we nog altijd geen stap verder zijn in de richting van een oplossing. Dat betekent dat we nog een paar moeilijke dagen voor de boeg kunnen hebben, dit in afwachting dat de Europese Centrale Bank zich eindelijk bewust wordt van de ernst van de situatie.

In afwachting kreeg de euro opnieuw klappen, ten opzichte van de Australische en Nieuw-Zeelandse dollar werden vanmorgen nieuwe dieptepunten opgetekend. De ECB dreigt de euro in niemandsland te doen belanden.

Imtech: groei zet door

Imtech heeft in het eerste halfjaar een omzet behaald van Eur 2.615 ml , plus 14%. Ook het bedrijfsresultaat toonde een solide groei met 12% waarvan 2% autonoom.

De nettowinst kwam uit op Eur 62 mln, plus 2% en voor amortisatie op Eur 80,4 mln, plus 9%. De winst per aandeel bedroeg Eur 0,92(voor amortisatie), plus 8%.

Het orderboek nam 13% toe naar Eur 6.464 mln. De marge van het bedrijfsresultaat was 5,6% (vorig jaar 5,7%) Voor het hele

jaar verwacht het bedrijf een verdere winst groei en de lange termijn doelstelling 2015 van omzet Eur 8 mrd en marge tussen 6% en 7% blijft gehandhaafd.

De financiële positie is gezond met netto schuld/ebitda op1,9 en de rentedekking op 6,7. De resultaten in de Benelux (9% van

het totaal) bleven onder druk en waren op een marge van 2,7% 3,1% lager dan vorig jaar. Duitsland (40%) verbeterde de marge naar 7,7%.

Engeland en Spanje(15%) zagen een margedruk naar 4,6% tegen vorig jaar 5,4% en in ICT (8%) was de marge op 5.5% lager dan vorig jaar 6,1%. Nordic (6%) bleef stabiel op 6,1%.

De groepskosten waren iets hoger op Eur 11,6 mln (vorig jaar 9.9 mln).Op basis van de sterke uitgangspositie met nieuwe groeiaspecten in Polen en Turkije zijn de vooruitzichten positief.

Ondanks de druk van de moeizame economische omstandigheden in de markten gezien de lagere marge kan het bedrijf de resultaten door verdere groei doen stijgen terwijl herstructureringsmaatregelen (Benelux en Marine divisie) onderwijl genomen worden. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft kopen.

Het resultaat is dat we nog altijd geen stap verder zijn in de richting van een oplossing. Dat betekent dat we nog een paar moeilijke dagen voor de boeg kunnen hebben, dit in afwachting dat de Europese Centrale Bank zich eindelijk bewust wordt van de ernst van de situatie. In afwachting kreeg de euro opnieuw klappen, ten opzichte van de Australische en Nieuw-Zeelandse dollar werden vanmorgen nieuwe dieptepunten opgetekend. De ECB dreigt de euro in niemandsland te doen belanden.Imtech: groei zet door Imtech heeft in het eerste halfjaar een omzet behaald van Eur 2.615 ml , plus 14%. Ook het bedrijfsresultaat toonde een solide groei met 12% waarvan 2% autonoom. De nettowinst kwam uit op Eur 62 mln, plus 2% en voor amortisatie op Eur 80,4 mln, plus 9%. De winst per aandeel bedroeg Eur 0,92(voor amortisatie), plus 8%. Het orderboek nam 13% toe naar Eur 6.464 mln. De marge van het bedrijfsresultaat was 5,6% (vorig jaar 5,7%) Voor het hele jaar verwacht het bedrijf een verdere winst groei en de lange termijn doelstelling 2015 van omzet Eur 8 mrd en marge tussen 6% en 7% blijft gehandhaafd. De financiële positie is gezond met netto schuld/ebitda op1,9 en de rentedekking op 6,7. De resultaten in de Benelux (9% van het totaal) bleven onder druk en waren op een marge van 2,7% 3,1% lager dan vorig jaar. Duitsland (40%) verbeterde de marge naar 7,7%. Engeland en Spanje(15%) zagen een margedruk naar 4,6% tegen vorig jaar 5,4% en in ICT (8%) was de marge op 5.5% lager dan vorig jaar 6,1%. Nordic (6%) bleef stabiel op 6,1%. De groepskosten waren iets hoger op Eur 11,6 mln (vorig jaar 9.9 mln).Op basis van de sterke uitgangspositie met nieuwe groeiaspecten in Polen en Turkije zijn de vooruitzichten positief. Ondanks de druk van de moeizame economische omstandigheden in de markten gezien de lagere marge kan het bedrijf de resultaten door verdere groei doen stijgen terwijl herstructureringsmaatregelen (Benelux en Marine divisie) onderwijl genomen worden. De rating van Theodoor Gilissen Bankiers blijft kopen.