Asmussen steld%e dat de outlook van de ECB verder gaat dan 12 maanden en impliceerde daarmee dat de rente ook volgend jaar op een laag niveau zal blijven.

De uitspraak volgde op de mededeling van ECB-president Mario Draghi na het rentebesluit vorige week dat de ECB de rente nog geruime tijd laag zal houden.

Beleggers kunnen volgens ABN Amro opgelucht adem halen na de uitspraken van Asmussen. Daarmee wordt ook de druk op de euro verlicht. De euro-dollarkoers was voordien onder de 1,28 uitgekomen, mede geholpen door de afwaardering van de kredietstatus van Italië door Standard & Poor's naar BBB.

ABN Amro denkt dat het aansterken van de Amerikaanse economie in vergelijking met die van de eurozone en de relatieve verschuivingen in verwachtingen over het monetaire beleid de euro verder zullen verzwakken. Voorlopig valt daar echter niet veel van te merken.

Asmussen steld%e dat de outlook van de ECB verder gaat dan 12 maanden en impliceerde daarmee dat de rente ook volgend jaar op een laag niveau zal blijven. De uitspraak volgde op de mededeling van ECB-president Mario Draghi na het rentebesluit vorige week dat de ECB de rente nog geruime tijd laag zal houden. Beleggers kunnen volgens ABN Amro opgelucht adem halen na de uitspraken van Asmussen. Daarmee wordt ook de druk op de euro verlicht. De euro-dollarkoers was voordien onder de 1,28 uitgekomen, mede geholpen door de afwaardering van de kredietstatus van Italië door Standard & Poor's naar BBB. ABN Amro denkt dat het aansterken van de Amerikaanse economie in vergelijking met die van de eurozone en de relatieve verschuivingen in verwachtingen over het monetaire beleid de euro verder zullen verzwakken. Voorlopig valt daar echter niet veel van te merken.