Op die manier probeert de centrale bank de Europese schuldencrisis te bezweren. De beslissing om overheidsobligaties in te kopen, werd echter niet unaniem genomen. Onder andere Duitsland was tegenstander van de maatregel, die de inflatie kan aanwakkeren.

Trichet merkte op dat de geldmarkt nog altijd niet normaal functioneert en dat bijzondere maatregelen daarom noodzakelijk zijn. De voorzitter van de ECB weigerde echter meer details te geven over de obligatie-aankopen.

Nick Kounis, hoofdeconoom Europa bij Fortis Bank Nederland NV in Amsterdam, is van mening dat de ECB momenteel als brandweerman fungeert. Aan een exit kan voorlopig nog niet worden gedacht.

Volgens Kounis kan de basisrente in de eurozone nog geruime tijd laag blijven, dit uiteraard vanwege de crisis rond de overheidskredieten.

Op die manier probeert de centrale bank de Europese schuldencrisis te bezweren. De beslissing om overheidsobligaties in te kopen, werd echter niet unaniem genomen. Onder andere Duitsland was tegenstander van de maatregel, die de inflatie kan aanwakkeren. Trichet merkte op dat de geldmarkt nog altijd niet normaal functioneert en dat bijzondere maatregelen daarom noodzakelijk zijn. De voorzitter van de ECB weigerde echter meer details te geven over de obligatie-aankopen. Nick Kounis, hoofdeconoom Europa bij Fortis Bank Nederland NV in Amsterdam, is van mening dat de ECB momenteel als brandweerman fungeert. Aan een exit kan voorlopig nog niet worden gedacht. Volgens Kounis kan de basisrente in de eurozone nog geruime tijd laag blijven, dit uiteraard vanwege de crisis rond de overheidskredieten.