De Euro Stoxx boekt nog een winst van zowat een kwart procent, in het geval van de BEL20 loopt het verlies op tot in de buurt van één procent. De GdF Suez-factor is dus nog steeds van kracht.

Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente vanmiddag ongewijzigd gehouden.

Het is al de vijfde maand op rij dat er geen wijziging in de monetaire politiek wordt aangebracht. Het is nog niet meteen duidelijk of de ECB volgend jaar haar basisrente opnieuw zal verlagen.

Ook wat betreft het programma ter inkoop van obligaties van de landen uit de Europese periferie valt er weinig nieuws te melden. De ECB blijft wachten op een Spaans aanzoek wat betreft een vraag om hulp, in afwachting kan het programma niet opgestart worden.

De Euro Stoxx boekt nog een winst van zowat een kwart procent, in het geval van de BEL20 loopt het verlies op tot in de buurt van één procent. De GdF Suez-factor is dus nog steeds van kracht. Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente vanmiddag ongewijzigd gehouden. Het is al de vijfde maand op rij dat er geen wijziging in de monetaire politiek wordt aangebracht. Het is nog niet meteen duidelijk of de ECB volgend jaar haar basisrente opnieuw zal verlagen. Ook wat betreft het programma ter inkoop van obligaties van de landen uit de Europese periferie valt er weinig nieuws te melden. De ECB blijft wachten op een Spaans aanzoek wat betreft een vraag om hulp, in afwachting kan het programma niet opgestart worden.