In het beste geval zal de ECB de rente kunnen terugduwen richting 6 tot 8%, een niveau dat te hoog is om economische groei te garanderen. Landen als Italië en Spanje dreigen zo in een zware recessie te belanden.

Algemeen wordt verwacht dat de eurotop van de tweede helft van deze week weinig zal kunnen doen om een dergelijk scenario te voorkomen.

Die top zal er in het beste geval toe bijdragen dat de euro op korte termijn gered is. Een aanvaardbare oplossing van de crisis hoeven we echter niet te verwachten.

In het beste geval zal de ECB de rente kunnen terugduwen richting 6 tot 8%, een niveau dat te hoog is om economische groei te garanderen. Landen als Italië en Spanje dreigen zo in een zware recessie te belanden. Algemeen wordt verwacht dat de eurotop van de tweede helft van deze week weinig zal kunnen doen om een dergelijk scenario te voorkomen. Die top zal er in het beste geval toe bijdragen dat de euro op korte termijn gered is. Een aanvaardbare oplossing van de crisis hoeven we echter niet te verwachten.