Maar toch stond een renteverlaging in de sterren geschreven. Frederik Ducorzet van Credit Agricole wees in dat verband op de appreciatie van de euro op de valutamarkten. Ook voor Bank of America was de koers van de euro wel degelijk een factor waar rekening mee moest worden gehouden.

De analisten van laatstgenoemde bank wezen op het gevaar dat een duurdere euro voor de landen in de Europese periferie met zich meebracht. Zonder ingrijpen van de ECB zouden de kansen op sociale onrust in de periferie nog groter zijn dan ze nog steeds zijn.

Maar toch stond een renteverlaging in de sterren geschreven. Frederik Ducorzet van Credit Agricole wees in dat verband op de appreciatie van de euro op de valutamarkten. Ook voor Bank of America was de koers van de euro wel degelijk een factor waar rekening mee moest worden gehouden. De analisten van laatstgenoemde bank wezen op het gevaar dat een duurdere euro voor de landen in de Europese periferie met zich meebracht. Zonder ingrijpen van de ECB zouden de kansen op sociale onrust in de periferie nog groter zijn dan ze nog steeds zijn.