Met zijn PayPal betaalsysteem faciliteert eBay in belangrijke mate het online winkelen. Daarnaast ontwikkelt en beheert het bedrijf ook online infrastructuur voor derde partijen via de dienst eBay Enterprise.

eBay handelt de online commerciële activiteiten af van onder andere Toys R US, Ralph Lauren en Victoria's Secret. Het belang van het traditionele zakelijk model, online veilingen, is de laatste jaren afgenomen.

In plaats daarvan faciliteert het internetbedrijf meer en meer de verkoop van nieuwe producten met een vaste prijs van andere bedrijven.

De tweede kwartaalresultaten van eBay waren conform de verwachtingen. De verwachting voor het hele jaar is bijgeslepen.

Het Amerikaanse bedrijf gaat nu uit van inkomsten aan de onderkant van de bandbreedte EUR 16 en 16,5 miljard en een winst per aandeel die tussen USD 2,70 en 2,75 zal liggen. Daaraan liggen hoofdzakelijk macro-economische beslommeringen ten grondslag.

Met zijn PayPal betaalsysteem faciliteert eBay in belangrijke mate het online winkelen. Daarnaast ontwikkelt en beheert het bedrijf ook online infrastructuur voor derde partijen via de dienst eBay Enterprise. eBay handelt de online commerciële activiteiten af van onder andere Toys R US, Ralph Lauren en Victoria's Secret. Het belang van het traditionele zakelijk model, online veilingen, is de laatste jaren afgenomen. In plaats daarvan faciliteert het internetbedrijf meer en meer de verkoop van nieuwe producten met een vaste prijs van andere bedrijven. De tweede kwartaalresultaten van eBay waren conform de verwachtingen. De verwachting voor het hele jaar is bijgeslepen. Het Amerikaanse bedrijf gaat nu uit van inkomsten aan de onderkant van de bandbreedte EUR 16 en 16,5 miljard en een winst per aandeel die tussen USD 2,70 en 2,75 zal liggen. Daaraan liggen hoofdzakelijk macro-economische beslommeringen ten grondslag.