De fundamentele cijfers ogen mooi: de groepsomzet nam met 12% toe (exclusief Airbus Military) terwijl de operationele bedrijfswinst (EBIT) met maar liefst 89% de hoogte inging.

Tenslotte liet de groep weten dat het orderboek een recordniveau van 551 miljard euro bereikte. Het hoeft dan ook geen erbazing te wekken dat de koers sinds de start van dit jaar al met meer dan 30% steeg.

Nieuwe CEO Thomas Enders heeft de prognoses van EADS toegelicht: voor dit jaar rekent hij op een omzet van 54 miljard euro (+10% vs 2011) en een EBIT van 2,7 miljard euro (+200 miljoen euro vs 2011).

Op het vlak van de waardering noteert het aandeel aan zijn intrinsieke waarde van 30,84 euro.

Koers is op top aanbeland

Qua ratios staat de K/W op 13 (wat 2 punten boven het sectorgemiddelde is) en de K/Boekwaarde op 2,2 (in lijn met het
sectorgemiddelde).

Op technisch vlak is de koers op een top aanbeland (meer bepaald een dubbele top). En dit is meestal het signaal voor een nakende trendommekeer.

Op de weekgrafiek kunnen we volgens Delaunay de stijgende trend van de afgelopen 3,5 jaar mooi vaststellen. Sinds die tijd bevindt de koers zich in een stijgend trendkanaal en begin dit jaar is de stijging zelfs versneld en in de zone van de 31/32 euro
aangekomen.

Beleggers die het aandeel in portefeuille hebben, raadt Delaunay aan een stop-loss te zetten op 29/30 euro om zich te beschermen tegen een trendommekeer op korte termijn.

De fundamentele cijfers ogen mooi: de groepsomzet nam met 12% toe (exclusief Airbus Military) terwijl de operationele bedrijfswinst (EBIT) met maar liefst 89% de hoogte inging. Tenslotte liet de groep weten dat het orderboek een recordniveau van 551 miljard euro bereikte. Het hoeft dan ook geen erbazing te wekken dat de koers sinds de start van dit jaar al met meer dan 30% steeg. Nieuwe CEO Thomas Enders heeft de prognoses van EADS toegelicht: voor dit jaar rekent hij op een omzet van 54 miljard euro (+10% vs 2011) en een EBIT van 2,7 miljard euro (+200 miljoen euro vs 2011). Op het vlak van de waardering noteert het aandeel aan zijn intrinsieke waarde van 30,84 euro. Koers is op top aanbelandQua ratios staat de K/W op 13 (wat 2 punten boven het sectorgemiddelde is) en de K/Boekwaarde op 2,2 (in lijn met het sectorgemiddelde). Op technisch vlak is de koers op een top aanbeland (meer bepaald een dubbele top). En dit is meestal het signaal voor een nakende trendommekeer. Op de weekgrafiek kunnen we volgens Delaunay de stijgende trend van de afgelopen 3,5 jaar mooi vaststellen. Sinds die tijd bevindt de koers zich in een stijgend trendkanaal en begin dit jaar is de stijging zelfs versneld en in de zone van de 31/32 euro aangekomen. Beleggers die het aandeel in portefeuille hebben, raadt Delaunay aan een stop-loss te zetten op 29/30 euro om zich te beschermen tegen een trendommekeer op korte termijn.