ABN Amro houdt vast aan de schatting voor de fair value (EUR 19 per aandeel) en handhaaft het koopadvies.

De prijzen voor energie in Italië, Spanje en Duitsland daalden volgens het management gemiddeld 15% sinds januari dit jaar. Dit wordt veroorzaakt door de dalende steenkool- en carbonprijzen en toenemende concurrentie van duurzame energie.

ABN Amro ziet op de korte termijn geen omkeer van deze trend. In de eerste helft van dit jaar werd in totaal 3% minder elektriciteit opgewekt. De winsten uit midstream gas-activiteiten zijn ook gedaald met EUR 1,1 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Deze twee segmenten representeren 35% van het geconsolideerde bedrijfsresultaat (EBITDA) en doen met dit resultaat het effect van kostenbesparingen en groei bij andere segmenten teniet.

Het management houdt vast aan de 50 tot 60% dividend pay out-ratio en geeft aan dat de zwakte in 2013 en 2014 waarschijnlijk zal doorzetten.

Als de cijfers overeenkomen met de vooruitzichten van het management, dan kan dit een dividenddaling betekenen van 50% in 2014. Het dividend in 2013 staat op EUR 1,10 per aandeel.

ABN Amro houdt vast aan de schatting voor de fair value (EUR 19 per aandeel) en handhaaft het koopadvies. De prijzen voor energie in Italië, Spanje en Duitsland daalden volgens het management gemiddeld 15% sinds januari dit jaar. Dit wordt veroorzaakt door de dalende steenkool- en carbonprijzen en toenemende concurrentie van duurzame energie. ABN Amro ziet op de korte termijn geen omkeer van deze trend. In de eerste helft van dit jaar werd in totaal 3% minder elektriciteit opgewekt. De winsten uit midstream gas-activiteiten zijn ook gedaald met EUR 1,1 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze twee segmenten representeren 35% van het geconsolideerde bedrijfsresultaat (EBITDA) en doen met dit resultaat het effect van kostenbesparingen en groei bij andere segmenten teniet. Het management houdt vast aan de 50 tot 60% dividend pay out-ratio en geeft aan dat de zwakte in 2013 en 2014 waarschijnlijk zal doorzetten. Als de cijfers overeenkomen met de vooruitzichten van het management, dan kan dit een dividenddaling betekenen van 50% in 2014. Het dividend in 2013 staat op EUR 1,10 per aandeel.