Over het boekjaar 2011 verlaagde E.On het dividend van € 1,50 naar € 1,00 maar over het afgelopen boekjaar is het inmiddels weer verhoogd met 10% naar €1,10.

Op basis van de huidige koers van € 14 is het dividendrendement 7,8%. En dat is meer dan er tegenwoordig op veel obligaties kan worden geïncasseerd.

Het kopen van elektriciteitsaandelen zoals E.On, RWE, GDF Suez en Electricité de France wint dan ook aan populariteit. De argumenten liggen voor de hand.

Risico op een faillissement van deze bedrijven is nihil gezien hun nutsfunctie. Daarnaast zal er een moment komen dat de Europese vraag naar elektriciteit weer gaat aantrekken.

Over het boekjaar 2011 verlaagde E.On het dividend van € 1,50 naar € 1,00 maar over het afgelopen boekjaar is het inmiddels weer verhoogd met 10% naar €1,10. Op basis van de huidige koers van € 14 is het dividendrendement 7,8%. En dat is meer dan er tegenwoordig op veel obligaties kan worden geïncasseerd. Het kopen van elektriciteitsaandelen zoals E.On, RWE, GDF Suez en Electricité de France wint dan ook aan populariteit. De argumenten liggen voor de hand. Risico op een faillissement van deze bedrijven is nihil gezien hun nutsfunctie. Daarnaast zal er een moment komen dat de Europese vraag naar elektriciteit weer gaat aantrekken.