Met deze overname vervolledigt Duvel Moortgat haar portefeuille van speciaalbieren en wil ze aan de bieren van De Koninck een nieuw elan geven. Brouwerij De Koninck is gelegen in het hart van Antwerpen en heeft een unieke band met "t stad".

Het "Bolleke Koninck" wordt vooral in groot Antwerpen en Nederland gedronken, maar geniet naamsbekendheid in heel België.

Duvel Moortgat neemt eveneens een belangrijk vastgoedpark over, voornamelijk in het Antwerpse.

Het omvat de site van de brouwerij, een 7-tal panden en 63 horecapanden met iconen zoals "Den Engel" op de Grote Markt en "Boer van Tienen" aan het Mechels Plein.

Ook bierhandel "Brouwerij De Valk" uit Wijnegem is in de overname begrepen. De Valk is uitgegroeid tot een draaischijf in het Antwerpse en belevert dagelijks honderden cafés en restaurants.

Meer gegevens over de financiële transactie zullen bij de publicatie van de halfjaarcijfers kenbaar gemaakt worden.

Met deze overname vervolledigt Duvel Moortgat haar portefeuille van speciaalbieren en wil ze aan de bieren van De Koninck een nieuw elan geven. Brouwerij De Koninck is gelegen in het hart van Antwerpen en heeft een unieke band met "t stad". Het "Bolleke Koninck" wordt vooral in groot Antwerpen en Nederland gedronken, maar geniet naamsbekendheid in heel België. Duvel Moortgat neemt eveneens een belangrijk vastgoedpark over, voornamelijk in het Antwerpse. Het omvat de site van de brouwerij, een 7-tal panden en 63 horecapanden met iconen zoals "Den Engel" op de Grote Markt en "Boer van Tienen" aan het Mechels Plein. Ook bierhandel "Brouwerij De Valk" uit Wijnegem is in de overname begrepen. De Valk is uitgegroeid tot een draaischijf in het Antwerpse en belevert dagelijks honderden cafés en restaurants. Meer gegevens over de financiële transactie zullen bij de publicatie van de halfjaarcijfers kenbaar gemaakt worden.