Duvel maakte volgende kerncijfers bekend over het boekjaar 2009

- De geconsolideerde omzet stijgt met 12 % ten opzichte van het boekjaar 2008.

- Het resultaat na belastingen groeit met 22 % in vergelijking met 2008.

- De EBITDA stijgt in 2009 met 15,5 %.

2009 was dus eens te meer een goed jaar voor Duvel Moortgat. De meeste bieren kenden een mooie groei in alle markten. Dankzij de onafgebroken aandacht voor kwaliteit en de inzet en gedrevenheid van haar medewerkers, slaagde Duvel Moortgat erin de impact van de economische crisis te weerstaan.

Duvel Moortgat heeft ondanks het zwakke economische klimaat in 2009 een hoger resultaat kunnen neerzetten. Indien zich geen nieuwe en onverwachte ontwikkelingen voordoen op economisch vlak in de belangrijkste markten, zal de groei in 2010 kunnen worden verder gezet.

Wim Hoste van KBC Securities herinnerde er bij zijn vooruitblik op de cijfers aan dat Duvel sterke resultaten over de eerste helft van 2009 bekendmaakte. Verwacht werd dat die sterke prestatie in de tweede helft van het jaar een verlengstuk had gekregen, wat dus inderdaad is gebeurd.

Hij verwachtte voor de tweede helft van het boekjaar een stijging van de omzet met 10%, een 11% hogere EBITDA en een 12% hogere nettowinst. Waarschijnlijk was deze prognose nog te conservatief, gezien het goede zomerweer in Europa in 2009. Ook deze prognose bleek dus de juiste.

Duvel maakte volgende kerncijfers bekend over het boekjaar 2009 - De geconsolideerde omzet stijgt met 12 % ten opzichte van het boekjaar 2008. - Het resultaat na belastingen groeit met 22 % in vergelijking met 2008. - De EBITDA stijgt in 2009 met 15,5 %. 2009 was dus eens te meer een goed jaar voor Duvel Moortgat. De meeste bieren kenden een mooie groei in alle markten. Dankzij de onafgebroken aandacht voor kwaliteit en de inzet en gedrevenheid van haar medewerkers, slaagde Duvel Moortgat erin de impact van de economische crisis te weerstaan. Duvel Moortgat heeft ondanks het zwakke economische klimaat in 2009 een hoger resultaat kunnen neerzetten. Indien zich geen nieuwe en onverwachte ontwikkelingen voordoen op economisch vlak in de belangrijkste markten, zal de groei in 2010 kunnen worden verder gezet. Wim Hoste van KBC Securities herinnerde er bij zijn vooruitblik op de cijfers aan dat Duvel sterke resultaten over de eerste helft van 2009 bekendmaakte. Verwacht werd dat die sterke prestatie in de tweede helft van het jaar een verlengstuk had gekregen, wat dus inderdaad is gebeurd. Hij verwachtte voor de tweede helft van het boekjaar een stijging van de omzet met 10%, een 11% hogere EBITDA en een 12% hogere nettowinst. Waarschijnlijk was deze prognose nog te conservatief, gezien het goede zomerweer in Europa in 2009. Ook deze prognose bleek dus de juiste.