Toen werd er gezegd dat de slechte weersomstandigheden en de onzekere economische situatie het moeilijk maakten om een duidelijke voorspelling te geven met betrekking tot het volledige boekjaar. Ondanks de goede track record sluit D'Haese niet uit dat Duvel ditmaal in negatieve zin gaat verrassen.

Aandeel Duvel krijgt slechts advies houden

Op de eerste plaats is de vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar relatief moeilijk. De eerste helft van vorig jaar was qua weersomstandigheden een absolute voltreffer. In de eerste helft van dit jaar was het weer maar zus en zo, terwijl het consumentenvertrouwen een deuk kreeg.

D'Haese rekent op een omzet met 6,20% tot 84,30 miljoen euro en ziet de EBITDA stabiel blijven op 24,40 miljoen euro. De EBITDA-marge zou 29% in plaats van 30,80% bedragen.

Er wordt gerekend op een nettowinst van 11 miljoen euro, of 6,10% meer dan vorig jaar. De wpa zou 2,05 euro bedragen. Duvel is niet goedkoop geprijsd, zodat het neutraal advies en het koersdoel van 78 euro gehandhaafd blijven.

Toen werd er gezegd dat de slechte weersomstandigheden en de onzekere economische situatie het moeilijk maakten om een duidelijke voorspelling te geven met betrekking tot het volledige boekjaar. Ondanks de goede track record sluit D'Haese niet uit dat Duvel ditmaal in negatieve zin gaat verrassen. Aandeel Duvel krijgt slechts advies houden Op de eerste plaats is de vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar relatief moeilijk. De eerste helft van vorig jaar was qua weersomstandigheden een absolute voltreffer. In de eerste helft van dit jaar was het weer maar zus en zo, terwijl het consumentenvertrouwen een deuk kreeg. D'Haese rekent op een omzet met 6,20% tot 84,30 miljoen euro en ziet de EBITDA stabiel blijven op 24,40 miljoen euro. De EBITDA-marge zou 29% in plaats van 30,80% bedragen. Er wordt gerekend op een nettowinst van 11 miljoen euro, of 6,10% meer dan vorig jaar. De wpa zou 2,05 euro bedragen. Duvel is niet goedkoop geprijsd, zodat het neutraal advies en het koersdoel van 78 euro gehandhaafd blijven.