Hans Redeker, global head of foreign exchange strategy bij Morgan Stanley, treedt George Soros bij en merkt op dat het onmogelijk is om de schulden af te bouwen via besparingsmaatregelen. Durft Europa af te stappen van de huidige besparingspolitiek?, zo luidt de vraag die zowel Soros als Redeker zich stellen.

Het standpunt van Duitsland dat het niet de financierder van Europa kan zijn, is natuurlijk begrijpelijk. Maar Duitsland geeft alleen voldoende steun om landen te weerhouden van bankroet te gaan en niet meer dan dat. Daarom moet zo snel mogelijk een wijziging van de Europese aanpak overwogen worden.

Hans Redeker, global head of foreign exchange strategy bij Morgan Stanley, treedt George Soros bij en merkt op dat het onmogelijk is om de schulden af te bouwen via besparingsmaatregelen. Durft Europa af te stappen van de huidige besparingspolitiek?, zo luidt de vraag die zowel Soros als Redeker zich stellen. Het standpunt van Duitsland dat het niet de financierder van Europa kan zijn, is natuurlijk begrijpelijk. Maar Duitsland geeft alleen voldoende steun om landen te weerhouden van bankroet te gaan en niet meer dan dat. Daarom moet zo snel mogelijk een wijziging van de Europese aanpak overwogen worden.