Richard Curtin, directeur van de Thomson Reuters-University of Michigan Surveys of Consumers, is echter van mening dat dit niet zo gaat blijven. Bij een verdere stijging van de olieprijs gaat het consumentenvertrouwen onvermijdelijk een deuk krijgen.

Ofwel daalt de prijs, ofwel laat de consument het afweten. Bij Deutsche Bank is econoom Peter Hooper van mening dat we kunnen leren leven met een olieprijs van maximaal 110 dollar per vat.

De meeste kenners van de oliemarkt geloven niet in het scenario van een olieshock. De olieprijs zou - afgezien van bijkomende gebeurtenissen - rond de huidige niveaus stabiliseren en vervolgens opnieuw gaan dalen.

Richard Curtin, directeur van de Thomson Reuters-University of Michigan Surveys of Consumers, is echter van mening dat dit niet zo gaat blijven. Bij een verdere stijging van de olieprijs gaat het consumentenvertrouwen onvermijdelijk een deuk krijgen. Ofwel daalt de prijs, ofwel laat de consument het afweten. Bij Deutsche Bank is econoom Peter Hooper van mening dat we kunnen leren leven met een olieprijs van maximaal 110 dollar per vat. De meeste kenners van de oliemarkt geloven niet in het scenario van een olieshock. De olieprijs zou - afgezien van bijkomende gebeurtenissen - rond de huidige niveaus stabiliseren en vervolgens opnieuw gaan dalen.